Lato w pełni, a jak lato to także pomidory. Znudzona jedzeniem kanapek z masłem, cebulą i pomidorom, które są moim narodowym daniem od wczesnego dzieciństwa, postanowiłam wykorzystać pomidora trochę inaczej.
Składniki:
bagietka
pomidory
ser
ząbek czosnku
szczypiorek
oliwa z oliwek
Wykonanie:
1. Bagietkę pokrój na kawałki. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w drobną kostkę i odsącz z nadmiaru soku. Następnie wymieszaj z pokrojonym drobno szczypiorkiem i ziołami.
2. Każdy kawałek bagietki natrzyj ząbkiem czosnku i skrop oliwą z oliwek. Następnie połóż kawałki pomidorów i posyp żółtym serem. Tak przygotowane grzanki podpiekaj w nagrzanym piekarniku aż lekko się zarumienią.
Olka
4 sierpnia 2016 at 09:11 (5 lat ago)Ale narobiłaś mi smaka, czy ktoś widział moje śniadanie?
Polinefashion
10 sierpnia 2016 at 15:33 (5 lat ago)🙂
Centrum Stomatologii
18 sierpnia 2016 at 13:08 (5 lat ago)Przepysznie wygląda!
Polinefashion
23 sierpnia 2016 at 19:59 (5 lat ago)Polecam 🙂