Dzisiaj przepis na rozgrzewającą cebulowo serową zupę krem. W sam raz na obecną pogodę na oknem.
Składniki:
800 ml wody
4 duże cebule
10 dag ziołowego serka topionego
3 średnie ziemniaki
sól, pieprz, ostra papryka
Wykonanie:
1. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni aż się lekko zarumieni. Obrane i umyte ziemniaki pokrój w kostkę i gotuj aż zrobią się miękkie. Wtedy dodaj podsmażoną cebulę gotuj jeszcze 6 minut.
2. Zupę zmiksuj, dodaj ser i gotuj aż się całkowicie rozpuści. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Gotową zupę możesz podać z grzankami.
Sylwia Szewczyk
7 marca 2016 at 19:37 (6 lat ago)Uwielbiam zupę cebulową. I właśnie przypomniałaś mi o jej istnieniu 🙂
http://www.sylwiaszewczyk.com