Chrupiące łódeczki z cukinii faszerowane mięsem mielonym to idealny pomysł na szybki obiad.
SKŁADNIKI
4 cukinie
puszka krojonych pomidorów
ok 250 gram mięsa mielonego
ser
1 duża cebula
przyprawa włoska
WYKONANIE
1. Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni, następnie dodaj do niego pokrojoną w kostkę cebulę (cebulę dodaję, gdy mięso jest mniej więcej w połowie zrobione). Smaż, aż cebula zrobi się delikatnie miękka, wtedy dodaj pomidory z puszki. Gotuj całość ok 15-20 minut.
2. Cukinie przekrój na pół i wydrąż z niej środek. Wypełnij ją farszem, posyp startym serem i wstaw do piekarnika na 30 minut (180 stopni).
Wioleta Sadowska
18 maja 2020 at 17:35 (2 lata ago)Taka cukinia musi być pyszna.
Polinefashion
21 maja 2020 at 19:40 (2 lata ago)jest zdecydowanie 🙂
Martynka
24 maja 2020 at 12:13 (2 lata ago)Bardzo lubię faszerowane warzywa, a cukinie chyba najbardziej 🙂
Polinefashion
1 czerwca 2020 at 10:17 (2 lata ago)ja lubię jeszcze paprykę 🙂