Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Chrupiące łódeczki z cukinii faszerowane mięsem mielonym to idealny pomysł na szybki obiad.

 

SKŁADNIKI

4 cukinie

puszka krojonych pomidorów

ok 250 gram mięsa mielonego

ser

1 duża cebula

przyprawa włoska

 

WYKONANIE

1. Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni, następnie dodaj do niego pokrojoną w kostkę cebulę (cebulę dodaję, gdy mięso jest mniej więcej w połowie zrobione). Smaż, aż cebula zrobi się delikatnie miękka, wtedy dodaj pomidory z puszki. Gotuj całość ok 15-20 minut.

2. Cukinie przekrój na pół i wydrąż z niej środek. Wypełnij ją farszem, posyp startym serem i wstaw do piekarnika na 30 minut (180 stopni).

 

4 komentarze on Cukinia faszerowana mięsem mielonym

  1. Martynka
    24 maja 2020 at 12:13 (5 miesięcy ago)

    Bardzo lubię faszerowane warzywa, a cukinie chyba najbardziej 🙂

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *