Gulasz węgierski z wołowiną

Dzisiaj zapraszam Was na moją wersję węgierskiego dania.

 

Składniki:

500 g mięsa wołowego na gulasz

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

2 ząbki czosnku

500 ml passaty pomidorowej

2 duże cebule

750 ml bulionu wołowego

mielona papryka słodka i ostra

2 liście laurowe

3 ziarna ziela angielskiego

mąka

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

1. Mięso pokrój w dużą kostkę, oprósz solą, pieprzem i mąką. Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na rozgrzanym oleju, dodaj mięso.

2. Podsmażone mięso z cebulą i czosnkiem przełóż do dużego garnka, włóż liście laurowe oraz ziele angielskie. Wlej wcześniej przygotowany bulion wołowy i duś ok 45 minut.

3. Papryki pokrój w kostkę i wraz z passatą dodaj do mięsa. Całość duś jeszcze ok 20 minut aż papryka będzie lekko miękka. Na koniec dopraw ostrą i słodką papryką i wymieszaj.

2 komentarze on Gulasz węgierski z wołowiną

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *