Jajka zapiekane w kajzerkach

Do jajek zapiekanych w kajzerkach, zbierałam się już bardzo długo. W końcu zmobilizowałam śniadaniowe siły i oto są! Jedno jest pewne, jajka w takiej postaci zagoszczą w mojej kuchni na dłużej.

 

Składniki:

2 kajzerki

4 jajka

1/2 papryki

natka pietruszki

tarty ser

 

Przygotowanie:

1. Bułki przekrój wzdłuż i wydrąż środek. Do środka każdej połówki włóż małą łyżkę żółtego sera, wbij jajko. Na koniec dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i natkę pietruszki.

2. Kajzerki zapiekaj około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

 

17 komentarzy on Jajka zapiekane w kajzerkach

  1. Karolinka's Beauty blog
    20 maja 2018 at 12:37 (7 miesięcy ago)

    Kochana, jaki super przepis na śniadanie! Brakowało mi czegoś prostego w leniwe, wolne dni. Na wieczór również fajna przekąska, chociaż staram się wieczorkiem nie jeść sera 🙂
    Zapiszę sobie te jajeczka w kajzerkach do przepiśnika, bo znając mnie, to zaraz zapomnę na ile czasu do piekarnika 🙂

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      28 maja 2018 at 20:13 (7 miesięcy ago)

      cieszę się, że Cię zainspirowałam 🙂

      Odpowiedz
    • Polinefashion
      28 maja 2018 at 20:13 (7 miesięcy ago)

      super

      Odpowiedz
  2. Sara
    20 maja 2018 at 17:13 (7 miesięcy ago)

    Takie proste, a nie wątpię w pyszność tego dania. 🙂

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      28 maja 2018 at 20:12 (7 miesięcy ago)

      <3

      Odpowiedz
    • Polinefashion
      28 maja 2018 at 20:12 (7 miesięcy ago)

      🙂

      Odpowiedz
    • Polinefashion
      28 maja 2018 at 20:12 (7 miesięcy ago)

      dzięki 🙂

      Odpowiedz
  3. aknezz
    23 maja 2018 at 15:03 (7 miesięcy ago)

    Prosto i smacznie 🙂

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      28 maja 2018 at 20:11 (7 miesięcy ago)

      tak jest 🙂

      Odpowiedz
  4. karla226
    24 maja 2018 at 12:11 (7 miesięcy ago)

    Pysznie wygląda i pewnie tak smakuje

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      28 maja 2018 at 20:11 (7 miesięcy ago)

      🙂

      Odpowiedz
    • Polinefashion
      28 maja 2018 at 20:10 (7 miesięcy ago)

      <3

      Odpowiedz
  5. Chocolade
    4 czerwca 2018 at 20:12 (6 miesięcy ago)

    Robiłam podobne, tylko zamykane i z szynką 😉

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *