Krem z czerwonej soczewicy i czerwonych pomidorów idealnie rozgrzeje Was w jesienne popołudnia. A co najważniejsze zupa ta jest bardzo prosta w przygotowaniu, wystarczy tylko wrzucić wszystko do jednego garnka.
Składniki:
1 szklanka czerwonej soczewicy
1 puszka pomidorów
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
1 litr warzywnego bulionu
pieprz, chilli, kurkuma, cynamon
Wykonanie:
1. Do przygotowanego wcześniej bulionu dodaj soczewicę, puszkę pomidorów, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w piórka cebulę. Całość gotuj na małym ogniu ok 45 minut. Pod koniec gotowania przypraw do smaku pieprzem, chili, kurkumą i cynamonem.
2. Całość zblenduj. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Weronika
30 października 2015 at 10:15 (5 lat ago)Dzięki za tak banalnie prosty przepis. Gotowanie to moja pięta ahillesowa, więc im prościej, tym wspanialej 🙂
Czy tej soczewicy nie trzeba wcześniej namaczać?
Polinefashion
30 października 2015 at 10:17 (5 lat ago)Ja przelewam zimną wodą 🙂
Polly
30 października 2015 at 16:54 (5 lat ago)pysznie!
Aneta P.
31 października 2015 at 17:47 (5 lat ago)Muszę wypróbować ten przepis 🙂
Natalia
1 listopada 2015 at 01:19 (5 lat ago)Wygląda świetnie, muszę kiedyś spróbować 🙂 🙂
NatiiStyle
clement
1 listopada 2015 at 09:29 (5 lat ago)Lubię tak kombinować, i może spróbuję zrobić 🙂
brydgeair keyboard
22 listopada 2015 at 14:12 (5 lat ago)This is a very good articles! I’m swept away by
your presentation and also one of a kind points of
views. I agree with a lot. I’ll keep coming back for more
very good posts.
jets Vs giants
27 listopada 2015 at 13:18 (5 lat ago)The cast of the film incorporates Diesel, Walker, Rodriguez,
Jordana Brewster, Ludacris and Tyrese Gibson. But that is not,
in any way, minus for this anthology, since authors writing for it include such names as Roger Zelazny, Walter Jon Williams and anthology co-creator Melinda Snodgrass.
Along with this the music of this movie is also a heart touching.