Uwielbiam wszelkie makarony z sosem pomidorowym. Wiadomo, że najlepiej przygotować sos samemu, ale kiedy nie mam czasu sięgam po te ze słoika. Dzisiejszą bazą do dania jest pomidorowy sos bolognese – Pingo Doce. Kupiłam go w trakcie tygodnia włoskiego w Biedronce, także nie wiem czy jest gdzieś jeszcze dostępny 🙁
Składniki:
sos bolognese (ja użyłam Pingo Doce)
mięso mielone
cebula
makaron penne
parmezan
Wykonanie:
1. Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni, następnie dodaj do niego pokrojoną w kostkę cebulę.
2. Kiedy mięso będzie już usmażone wlej sos i zagotuj.
3. W międzyczasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
5. Ugotowany makaron przelej zimną wodą i połóż na talerzu. Na wierzch wylej sos i posyp startym parmezanem.