Parówki w cieście francuskim to jedna z najsmaczniejszych imprezowych przekąsek. I choć nie jest może zbyt zdrowa, to raz na jakiś czas z chęcią pozwalam sobie na jej przygotowanie.
Składniki:
opakowanie parówek
ciasto francuskie
1 jajko
mak
Wykonanie:
Parówki przekrój na 3 mniejsze części, każdą z nich natnij krzyżykiem na końcach. Płat ciasta pokrój na paski o szerokości 1 cm i owiń parówki. Tak przygotowane połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp makiem. Piecz ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok 200 stopni.
Pola
29 sierpnia 2016 at 11:12 (6 lat ago)Wygląda pysznie! Świetny przepis
Polinefashion
29 sierpnia 2016 at 17:33 (6 lat ago)Dziękuję 🙂
kosmetykofanki
29 sierpnia 2016 at 13:35 (6 lat ago)Ale smakowicie wyglądają 🙂 Uwielbiam paróweczki więc chętnie wypróbuje przepisu 🙂
Polinefashion
29 sierpnia 2016 at 17:33 (6 lat ago)Polecam 😉
Hania
31 sierpnia 2016 at 20:54 (6 lat ago)wyglądają apetycznie