Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem. Pyszne, łatwe i proste do przygotowania!
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
tarta mozzarella lub inny ser
boczek
białko z jajka
oregano
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój wzdłuż w paski o szerokości ok 1,5 cm. Na każdym pasku ułóż boczek (docięty do szerokości paska), posyp serem i zwiń ciasto w spiralkę. Tak przygotowane paluchy posmaruj białkiem z jajka i posyp oregano. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 18 minut, aż lekko się zarumienią.
Wioleta Sadowska
21 października 2019 at 21:47 (3 lata ago)Pyszności. Uwielbiam takie jedzonko z ciasta francuskiego.
Polinefashion
22 października 2019 at 17:46 (3 lata ago)<3
Martynka
22 października 2019 at 19:37 (3 lata ago)Świetny pomysł na imprezową przekąskę, mniam! 🙂
Polinefashion
23 października 2019 at 18:38 (3 lata ago)<3
Natalia Ozga
24 października 2019 at 10:25 (3 lata ago)Uwielbiam takie paluchy; w moim domu znikają w kilka chwil jako poobiednia przekąska! 🙂
Pozdrawiam serdecznie!
Polinefashion
25 października 2019 at 18:01 (3 lata ago)u mnie też dzieje się to samo 🙂