Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem

Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem. Pyszne, łatwe i proste do przygotowania!

 

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego

tarta mozzarella lub inny ser

boczek

białko z jajka

oregano

 

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwiń i pokrój wzdłuż w paski o szerokości ok 1,5 cm. Na każdym pasku ułóż boczek (docięty do szerokości paska), posyp serem i zwiń ciasto w spiralkę. Tak przygotowane paluchy posmaruj białkiem z jajka i posyp oregano. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 18 minut, aż lekko się zarumienią.

 

6 komentarzy on Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem

  1. Wioleta Sadowska
    21 października 2019 at 21:47 (4 tygodnie ago)

    Pyszności. Uwielbiam takie jedzonko z ciasta francuskiego.

    Odpowiedz
  2. Martynka
    22 października 2019 at 19:37 (3 tygodnie ago)

    Świetny pomysł na imprezową przekąskę, mniam! 🙂

    Odpowiedz
  3. Natalia Ozga
    24 października 2019 at 10:25 (3 tygodnie ago)

    Uwielbiam takie paluchy; w moim domu znikają w kilka chwil jako poobiednia przekąska! 🙂
    Pozdrawiam serdecznie!

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      25 października 2019 at 18:01 (3 tygodnie ago)

      u mnie też dzieje się to samo 🙂

      Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *