PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

zapiekane parówki w cieście francuskim

To chyba moja ulubiona imprezowa przekąska. Jej przygotowanie jest naprawdę bardzo szybkie i łatwe. Gotowi?

 

SKŁADNIKI

opakowanie parówek

ciasto francuskie

 

WYKONANIE

Parówki przekrój na 3 mniejsze części. Płat ciasta pokrój na paski o szerokości kilku centymetrów i owiń parówki. Tak przygotowane połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok 200 stopni. Podawaj z ulubionym sosem.

 

14 komentarzy on PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

  1. Himawan Sant
    3 czerwca 2020 at 14:29 (6 miesięcy ago)

    This is a delicious snack. I was tempted to taste it too. Greetings from Indonesia.

    Odpowiedz
  2. Patrycja
    5 czerwca 2020 at 10:48 (6 miesięcy ago)

    Ale super 🙂 Daawno nie jadłam takich parkówek. Ja zawsze robiłam z musztardą i posypywałam sezamem.

    Odpowiedz
  3. GABRIELA
    6 czerwca 2020 at 11:27 (6 miesięcy ago)

    też lubie robić parówki w cieście francuskim! Dawno ich nie jadłam 🙂

    Odpowiedz
  4. Sylvia Voyages
    9 czerwca 2020 at 21:59 (6 miesięcy ago)

    Ooo, a ja dzisiaj zrobiłam deserowo-wegetariańską wersję – zapiekłam tak banany 😀

    Odpowiedz
  5. Iwona
    10 czerwca 2020 at 11:12 (6 miesięcy ago)

    Ale super pomysł na parówki w zupełnie innej odsłonie. Muszę spróbować 🙂

    Odpowiedz
  6. Magda
    16 czerwca 2020 at 16:14 (6 miesięcy ago)

    Fajna przekąska, z ciasta francuskiego można wyczarować pyszne dania 🙂

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *