Kolejna odsłona mojego pizzowego festiwalu to pizza z salami, pieczarkami i cebulą. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem bardzo głodna.
Składniki:
składniki na sos na spód pizzy
salami
ser
pieczarki
cebula
rukola
oliwa
Wykonanie
1. Ciasto do pizzy przygotuj według tego przepisu, następnie rozwałkuj i ułóż na przetartej oliwą formie do pizzy.
2. W międzyczasie nagrzej piekarnik do temperatury 250 stopni.
3. Gotowy placek posmaruj najpierw przecierem pomidorowym. Następnie połóż starty ser, plasterki salami, pieczarki, cebulę i rukole.
4. Pizze piecz ok. 12 minut, aż boki będą lekko zarumienione.
Małgorzata Herdzik
8 lutego 2016 at 15:09 (5 lat ago)Pizza z rukolą? Tego jeszcze nie próbowałam 😉 Brzmi i wygląda przepysznie 😉
Polinefashion
8 lutego 2016 at 15:40 (5 lat ago)Polecam spróbować 🙂
MrsCaroline
8 lutego 2016 at 19:39 (5 lat ago)Uwielbiam pizzę z rukolą, ostatnio na każdej mojej pizzy jest obecna, a odkąd jestem w ciąży jestem wprost uzależniona od pizzy 🙂 wypróbuję Twój przepis:)
Polinefashion
9 lutego 2016 at 09:21 (5 lat ago)Ja całe życie jestem uzależniona od pizzy 🙂