Pizzerinki na cieście francuskim z bazylią i pomidorem

Pizzerinki na cieście francuskim z bazylią i pomidorem polecają się na spotkania ze znajomymi, obiecuję Wam, że znikną w naprawdę szybkim tempie!

 

SKŁADNIKI

opakowanie ciasta francuskiego

pomidor

suszona bazylia

oliwa z oliwek

mozzarella

 

WYKONANIE

1. Ciasto francuskiego pokrój w kwadraty i rozłóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

2. Na każdy kawałek ciasta połóż mozzarellę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 18-20 minut. W połowie tego czasu na każdy kawałek ciasta połóż pomidora i suszoną bazylie, którą wcześniej należy zalać oliwą z oliwek. Ciasto jest gotowe, kiedy lekko zarumieni się po bokach.

4 komentarze on Pizzerinki na cieście francuskim z bazylią i pomidorem

  1. Wioleta Sadowska
    15 kwietnia 2020 at 19:31 (6 miesięcy ago)

    Uwielbiam takie pizzerinki i często robię je w domu.

    Odpowiedz
  2. Kamila
    19 maja 2020 at 08:36 (4 miesiące ago)

    Idealne jako przekąska na imprezę. Goście na pewnie byliby zachwyceni 🙂
    Takie przekąski na jeden gryz są najlepsze 🙂

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      21 maja 2020 at 19:41 (4 miesiące ago)

      tak, u mnie zawsze takie przekąski się sprawdzają 🙂

      Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *