Pizzerinki na cieście francuskim z bazylią i pomidorem polecają się na spotkania ze znajomymi, obiecuję Wam, że znikną w naprawdę szybkim tempie!
SKŁADNIKI
opakowanie ciasta francuskiego
pomidor
suszona bazylia
oliwa z oliwek
mozzarella
WYKONANIE
1. Ciasto francuskiego pokrój w kwadraty i rozłóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
2. Na każdy kawałek ciasta połóż mozzarellę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 18-20 minut. W połowie tego czasu na każdy kawałek ciasta połóż pomidora i suszoną bazylie, którą wcześniej należy zalać oliwą z oliwek. Ciasto jest gotowe, kiedy lekko zarumieni się po bokach.
Wioleta Sadowska
15 kwietnia 2020 at 19:31 (11 miesięcy ago)Uwielbiam takie pizzerinki i często robię je w domu.
Polinefashion
1 czerwca 2020 at 10:18 (9 miesięcy ago)super 🙂
Kamila
19 maja 2020 at 08:36 (10 miesięcy ago)Idealne jako przekąska na imprezę. Goście na pewnie byliby zachwyceni 🙂
Takie przekąski na jeden gryz są najlepsze 🙂
Polinefashion
21 maja 2020 at 19:41 (10 miesięcy ago)tak, u mnie zawsze takie przekąski się sprawdzają 🙂