Pizzerinki na cieście francuskim! Szybko, smacznie i w sam raz na piątkową imprezę ze znajomymi! Skusicie się?
SKŁADNIKI
opakowanie ciasta francuskiego
1 czerwona cebula
150 gram sera feta
szynka
słodka papryka
masło
WYKONANIE
1. Cebulę pokrój w pióra i podsmaż chwilę na patelni na rozgrzanym maśle. Ciasto francuskiego pokrój w kwadraty i rozłóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
2. Na każdy kawałek ciasta nałóż drobno pokrojoną szynkę, pokruszony ser feta oraz przygotowaną wcześniej cebulę. Oprósz słodką papryką i piecz ok 18-20 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Ciasto jest gotowe, kiedy lekko zarumieni się po bokach.
Wioleta Sadowska
6 września 2019 at 18:56 (3 lata ago)Uwielbiam takie przysmaki z ciasta francuskiego.
Polinefashion
17 września 2019 at 15:48 (3 lata ago)<3