Pizzerinki z ciasta francuskiego z fetą i szynką

Pizzerinki na cieście francuskim! Szybko, smacznie i w sam raz na piątkową imprezę ze znajomymi! Skusicie się?

 

SKŁADNIKI

 

opakowanie ciasta francuskiego

1 czerwona cebula

150 gram sera feta

szynka

słodka papryka

masło

 

WYKONANIE

 

1. Cebulę pokrój w pióra i podsmaż chwilę na patelni na rozgrzanym maśle. Ciasto francuskiego pokrój w kwadraty i rozłóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

2. Na każdy kawałek ciasta nałóż drobno pokrojoną szynkę, pokruszony ser feta oraz przygotowaną wcześniej cebulę. Oprósz słodką papryką i piecz ok 18-20 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Ciasto jest gotowe, kiedy lekko zarumieni się po bokach.

 

2 komentarze on Pizzerinki z ciasta francuskiego z fetą i szynką

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *