Czy istnieje coś lepszego niż placki? Tak, placki bananowe z mlekiem migdałowym!
SKŁADNIKI
2 jajka
100 ml mleka migdałowego
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru pudru
2 dojrzałe banany
WYKONANIE
1. Wszystkie składniki połącz ze sobą i zmiksuj na gładką masę (ja zrobiłam to w blenderze). Powinieneś otrzymać gładkie ciasto, które konsystencją przypomina śmietanę.
2. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Smaż z każdej strony, aż placki delikatnie się zarumienią. Gotowe placki posyp cukrem pudrem.
Wioleta Sadowska
26 sierpnia 2019 at 19:48 (3 lata ago)Pyszności. Uwielbiam takie jedzonko.
Polinefashion
27 sierpnia 2019 at 16:20 (3 lata ago)<3