Podpłomyk z szynką i szczypiorkiem

Podpłomyk z szynką i szczypiorkiem

Kiedy nie mam czasu na robienie pizzy (wiadomo, że drożdże muszą swoje postać), to robię podpłomyka, znacie?

SKŁADNIKI


250 g mąki pszennej
200 ml letniej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli

ser tarty
szynka
szczypiorek

WYKONANIE


  1. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy wodę, olej i sól. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Kolejno rozwałkowujemy na cienki placek.
  2. Układany składniki, najpierw ser, potem szynkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na ok 200 stopni przez 20 minut, aż boki delikatnie nam się zarumienią

You may also like

4 komentarze on Podpłomyk z szynką i szczypiorkiem

  1. ustiva
    8 stycznia 2021 at 17:28 (3 miesiące ago)

    Prosto, zwiezle i na temat 😀 to wlasnie lubie 🙂

    Odpowiedz
  2. Piotr
    6 lutego 2021 at 22:45 (2 miesiące ago)

    Wygląda wręcz rewelacyjnie! Ja zawsze pizzę robię (jak mam ochotę), ale z braku drożdży faktycznie można takie coś upichcić 🙂

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *