
Kiedy nie mam czasu na robienie pizzy (wiadomo, że drożdże muszą swoje postać), to robię podpłomyka, znacie?
SKŁADNIKI
250 g mąki pszennej
200 ml letniej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
ser tarty
szynka
szczypiorek
WYKONANIE
- Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy wodę, olej i sól. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Kolejno rozwałkowujemy na cienki placek.
- Układany składniki, najpierw ser, potem szynkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na ok 200 stopni przez 20 minut, aż boki delikatnie nam się zarumienią
ustiva
8 stycznia 2021 at 17:28 (3 miesiące ago)Prosto, zwiezle i na temat 😀 to wlasnie lubie 🙂
Polinefashion
10 stycznia 2021 at 11:07 (3 miesiące ago)🙂
Piotr
6 lutego 2021 at 22:45 (2 miesiące ago)Wygląda wręcz rewelacyjnie! Ja zawsze pizzę robię (jak mam ochotę), ale z braku drożdży faktycznie można takie coś upichcić 🙂
Polinefashion
9 lutego 2021 at 13:38 (2 miesiące ago)🙂