Uwielbiam kombinować z ciastem francuskim, które daje nam tak naprawdę nieograniczone możliwości. Przy okazji przygotowywania menu na jedną z ostatnich imprez, postanowiłam stworzyć z nich trójkąty Jesteście ciekawi co z tego wyszło?
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
tarta mozzarella lub inny ser
sos pomidorowy
jedno żółtko
oregano
Przygotowanie:
Ciasto francuskie pokroić na małe kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć trochę sosu pomidorowego oraz sera. Całość zakleić do boku, aby nie rozeszły się w trakcie pieczenia, sklejam je za pomocą widelca. Tak przygotowane trójkąty układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smaruje “rozbełtanym” jajkiem a wierzch posypuje oregano. Piekę w piekarniku nagrzanym na 200 stopni (około 12-15 minut), do zarumienienia.
Jenovia Dżemson
26 kwietnia 2019 at 09:30 (3 lata ago)Genialny przepis! Pozdrawiam!^^
Polinefashion
26 kwietnia 2019 at 13:18 (3 lata ago)Może nie taki genialny, ale za to bardzo szybki i smaczny 🙂 Pozdrawiam
LianaLaurie
28 kwietnia 2019 at 13:52 (3 lata ago)Amazing post, dear! A big hello from Germany!
Hugs ♥
LIANA LAURIE
Polinefashion
30 kwietnia 2019 at 15:23 (3 lata ago)<3
Madlen
30 kwietnia 2019 at 11:42 (3 lata ago)No to podkradam przepisik Moja Droga!
Polinefashion
30 kwietnia 2019 at 15:22 (3 lata ago)a proszę bardzo! <3
Weronika Tomala
17 maja 2019 at 10:50 (3 lata ago)Proste, a zapewne pyszne danie. Swego czasu robiłam wiele rzeczy z ciasta francuskiego, ale ostatnio się opuściłam. Muszę spróbować tego.
Polinefashion
20 maja 2019 at 10:14 (3 lata ago)koniecznie, ja uwielbiam kombinować z ciastem francuskim 🙂
Anna Rychlicka-Karbowska
26 maja 2019 at 18:01 (3 lata ago)Szybko i smacznie. Czyli coś dla mnie. 🙂
Polinefashion
27 maja 2019 at 11:53 (3 lata ago)super 🙂