Panini to typ włoskiej przyrządzanej na ciepło. Jest ona pyszna i chrupiąca, do tego można przygotować ją w niecałe 10 minut. Dzisiaj w wersji wegetariańskiej.
Składniki:
1 ciabatta
2 plastry żółtego sera
pomidor
zielony ogórek
roszponka
mały jogurt naturalny
czosnek
bazylia i oregano
Wykonanie:
1. Ciabattę przekrój wzdłuż, ale tak żeby nie została ona przekrojona do samego końca. Włóż do środka wyłącznie ser i tak przygotowaną kanapkę zgrilluj z obu stron aż zrobi się chrupiąca. W międzyczasie możesz przygotować sos: do jogurtu naturalnego dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bazylię i oregano.
2. Gotową ciabattę posmaruj sosem i wsadź do środka plastry ogórka, pomidora oraz roszponkę.
polly
20 lutego 2016 at 11:33 (5 lat ago)Wygląda pysznie! 🙂
MrsCaroline
21 lutego 2016 at 21:13 (5 lat ago)Już jutro u mnie na śniadanie, wygląda przepysznie !
Polinefashion
21 lutego 2016 at 22:28 (5 lat ago)Mam nadzieję, że będzie smakowało 🙂