Makaronowe zapiekanki mogłabym jeść bez końca, sycące, smaczne, idealne na późny obiad i kolacje.
Składniki:
250 g makaronu świderki
1 kiełbasa
żółty ser
1 cebula
2 łyżki koncentratu
7 niedużych pieczarek
zioła prowansalskie
sól, pieprz
Wykonanie:
1. Makaron ugotuj al dente i przełóż do miski. Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę, następnie dodaj cebulę i pieczarki. Pod koniec smażenia dodaj 2 łyżki koncentratu.
2. Połącz makaron z sosem i wymieszaj, całość przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp startym żółtym serem i zapiecz aż ser się rozpuści.
Ania
4 lipca 2016 at 12:31 (5 lat ago)Wygląda smakowicie!
Asia
4 lipca 2016 at 15:25 (5 lat ago)Ale pyszności 🙂
Hania
4 lipca 2016 at 18:03 (5 lat ago)Fajny przepis