Zapiekanki z pieczarkami i szczypiorkiem

Pyszne, chrupiące i sycące, smak mojego dzieciństwa. Dzisiaj w towarzystwie szczypiorku.

 

Składniki:

 

bagietka

cebula

ser

pieczarki

pieprz

szczypiorek

 

Wykonanie:

 

1. Cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, następnie dodaj cebulę, a kiedy lekko się zarumieni, podsmaż pieczarki. Gdy woda odparuje, dodaj pieprz.

2. Bagietki przekrój na pół i posmaruj masłem. Połóż na nie pieczarki z cebulą i posyp startym drobno serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180/200 stopni aż ser się rozpuści, a bagietki delikatnie się zarumienią. Na wierzchu możesz posypać je szczypiorkiem.

 

 

14 komentarzy on Zapiekanki z pieczarkami i szczypiorkiem

    • Polinefashion
      17 lipca 2019 at 11:40 (1 miesiąc ago)

      W takim razie nic nie stoi na przeszkodzie 🙂

      Odpowiedz
  1. Agnieszka Kaniuk
    17 lipca 2019 at 13:04 (1 miesiąc ago)

    Zapiekanek w takim wydaniu jeszcze nie jadłam, ale chętnie spróbuję, tym bardziej, że Jestem wegetarianką.

    Odpowiedz
  2. Beautiful Duty
    17 lipca 2019 at 18:45 (1 miesiąc ago)

    muszę w końcu zacząć robić zapiekanki w domu :D< nie wiem czego nigdy tego nie robiłam 😀

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      18 lipca 2019 at 16:51 (1 miesiąc ago)

      polecam, swojej roboty zawsze najlepsze 😉

      Odpowiedz
  3. Małgorzata G.
    21 lipca 2019 at 21:00 (4 tygodnie ago)

    Od czasu do czasu kiedy brak pomysłu na obiad robię zapiekanki na obiad 😀

    Odpowiedz
  4. Ula - wmojejnaturze.pl
    25 lipca 2019 at 07:26 (4 tygodnie ago)

    W wersji ze szczypiorkiem chyba jeszcze nie jadłam, ale w ogóle zapiekanki lubię bardzo!

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      25 lipca 2019 at 09:54 (4 tygodnie ago)

      u mnie raz jest szczypiorek a raz go nie ma, lubię robić różne wersje 🙂

      Odpowiedz
  5. Iwetta Żelaznowska
    25 lipca 2019 at 12:41 (4 tygodnie ago)

    Narobiłaś mi mega smaku na takie domowe zapiekanki <3
    Z chęcią na dniach je zrobię 🙂

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *