Dzisiaj mam dla Was przepis na zupę koperkową z jajkiem i ziemniakami. To jeden z moich pomysłów na szybki, letni obiad, który przy okazji jest dla mnie powrotem do dzieciństwa.
Składniki:
800 ml wody
2 skrzydełka kurczaka
natka z pietruszki
pęczek kopru
2 jajka
3 ziemniaki
2 łyżki masła
1/4 szklanki mleka
sól i pieprz
Wykonanie:
1. Umyj dokładnie skrzydełka i natkę, następnie gotuj 30 minut w osolonej wodzie.
2. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w małą kostkę. W międzyczasie ugotuj na twardo jajka oraz posiekaj koper.
3. W garnku rozgrzej masło i zarumień na nim lekko ziemniaki, dodaj koper, smaż chwilę cały czas mieszając. Następnie dodaj wywar ze skrzydełek i gotuj jeszcze 20 minut.
4. Zupę przypraw solą i pieprzem, wlej mleko i zagotuj. Gotową zupę podaj z jajkiem.